
Tvarohové moučníky a dezerty jsou vždy zárukou lahodné chuti a vláčné konzistence. Výjimkou nejsou ani tyto vynikající tvarohové koblížky, které jsou rychlé, jemné a chuťově skvělé. Nejsou nijak náročné na přípravu a zvládne je udělat opravdu každý.
Co budete potřebovat?
- 1 tvaroh ve vaničce (250 g)
- 5 hrstí polohrubé mouky
- 4 vejce
- 6 – 8 lžic mléka
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- Trochu soli
- 3 – 4 lžíce rumu
- Olej na smažení
- Cukr moučka s vanilkou na obalení
Do mísy dejte tvaroh, vejce, mléko, rum, vanilkový cukr a vše důkladně rozšlehejte. Přidejte mouku s práškem do pečiva, lehce osolte a znovu promíchejte, aby bylo těsto hladké.
V pánvi nebo kastrůlku rozehřejte olej, lžící ukrajujte kousky těsta a vhazujte do rozpáleného oleje. Opečte koblížky za všech stran a ještě horké obalte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkou.
(Visited 173 times, 1 visits today)
Přidejte odpověď