Tvarohové koblížky

Tvarohové moučníky a dezerty jsou vždy zárukou lahodné chuti a vláčné konzistence. Výjimkou nejsou ani tyto vynikající tvarohové koblížky, které jsou rychlé, jemné a chuťově skvělé. Nejsou nijak náročné na přípravu a zvládne je udělat opravdu každý.

Co budete potřebovat?

  • 1 tvaroh ve vaničce (250 g)
  • 5 hrstí polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 6 – 8 lžic mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • Trochu soli
  • 3 – 4 lžíce rumu
  • Olej na smažení
  • Cukr moučka s vanilkou na obalení

Do mísy dejte tvaroh, vejce, mléko, rum, vanilkový cukr a vše důkladně rozšlehejte. Přidejte mouku s práškem do pečiva, lehce osolte a znovu promíchejte, aby bylo těsto hladké.

V pánvi nebo kastrůlku rozehřejte olej, lžící ukrajujte kousky těsta a vhazujte do rozpáleného oleje. Opečte koblížky za všech stran a ještě horké obalte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkou.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.