Pečené hovězí maso si v mnoha případech dáváme s vařeným bramborem nebo i s knedlíkem. Ovšem zkuste yorkshirský pudink, uvidíte, jaká je to dobrota. Vzhledem k tomu, že tento pokrm potřebuje pro správnou přípravu a chuť dostatek tuku, určitě si ho nedávejte v době, kdy držíte dietu.
Ingredience:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1 hrnek vlažného mléka
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 2 rozšlehaná velká vejce
- 2 až 4 polévkové lžíce tuku (sádlo, olej atd.)
Postup:
- Ve velké míse promícháme mouku se solí a uprostřed utvoříme důlek.
- Přidáme mléko, rozpuštěné máslo, vejce a šleháme od středu, až dokud se všechny ingredience nespojí a nevznikne zcela hladké těsto bez hrudek.
- Necháme 1 hodinu odležet. Pak si předehřejeme troubu na 230 stupňů a připravíme si ideálně formu na muffiny.
- Všechny otvory formy vymažeme tukem a dáme na 10 minut ohřát do trouby.
- Poté vyjmeme a do otvorů rozdělíme veškeré těsto, ovšem naplníme je jen tak do 1/3, maximálně do 1/2.
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut na 230 stupňů a poté snížíme teplotu na 180 stupňů a necháme péct dalších 20 minut.
- Když se těsto nafoukne a získá zlatavý nádech, máme hotovo. Pak už jen stačí servírovat. Kdo chce, může je ještě rozkrájet na menší kusy.
Přidejte odpověď