Jednoduchý yorkshirský pudink

Tradiční yorkshirský pudink podávaný s pečeným hovězím masem.
Zdroj: https://www.simplyrecipes.com/
Rate this post

Pečené hovězí maso si v mnoha případech dáváme s vařeným bramborem nebo i s knedlíkem. Ovšem zkuste yorkshirský pudink, uvidíte, jaká je to dobrota. Vzhledem k tomu, že tento pokrm potřebuje pro správnou přípravu a chuť dostatek tuku, určitě si ho nedávejte v době, kdy držíte dietu.

Ingredience:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1 hrnek vlažného mléka
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 rozšlehaná velká vejce
  • 2 až 4 polévkové lžíce tuku (sádlo, olej atd.)

Postup:

  • Ve velké míse promícháme mouku se solí a uprostřed utvoříme důlek.
  • Přidáme mléko, rozpuštěné máslo, vejce a šleháme od středu, až dokud se všechny ingredience nespojí a nevznikne zcela hladké těsto bez hrudek.
  • Necháme 1 hodinu odležet. Pak si předehřejeme troubu na 230 stupňů a připravíme si ideálně formu na muffiny.
  • Všechny otvory formy vymažeme tukem a dáme na 10 minut ohřát do trouby.
  • Poté vyjmeme a do otvorů rozdělíme veškeré těsto, ovšem naplníme je jen tak do 1/3, maximálně do 1/2.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut na 230 stupňů a poté snížíme teplotu na 180 stupňů a necháme péct dalších 20 minut.
  • Když se těsto nafoukne a získá zlatavý nádech, máme hotovo. Pak už jen stačí servírovat. Kdo chce, může je ještě rozkrájet na menší kusy.

 

(Visited 13 times, 1 visits today)

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.