Rychlé fish and chips

Snadný recept na rybu a hranolky s tatarskou omáčkou.
Zdroj: https://tastesbetterfromscratch.com/
Rate this post

Jestli hledáte snadný recept na rybu a hranolky, kdy bude pokrm dokonale křupavý z vnější strany a úžasně jemný uvnitř, pak máte jasného vítěze. Když k tomu ještě přihodíte tatarku, máte o skvělou večeři nebo oběd postaráno.

Ingredience:

  • 900 g filé z bílé ryby nakrájené na dlouhé proužky
  • 1 hrnek hladké mouky + 5 lžic na obalení filé
  • 1/2 hrnku kukuřičného škrobu
  • 1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky sladké papriky
  • Mořská sůl podle chuti
  • 1/4 – 1/2 lžičky mletého černého pepře + špetku na filé
  • 1 hrnek vychlazeného světlého piva

Postup:

  • Začneme tím, že si dáme nahřát olej na 180 stupňů. Vrstva oleje by měla být maximálně do poloviny pánve, aby nebyla zbytečně přeplněná.
  • Nakrájené rybí filé rozložíme na kuchyňské papírové utěrky a osušíme. Dostatečně ochutíme mořskou solí a pepřem.
  • Na talíř nebo táce dáme 5 lžic mouky a filé v ní z obou stran obalíme.
  • Do velké mísy dáme hrnek hladké mouky, kukuřičný škrob, kypřící prášek do pečiva, papriku, sůl, pivo, pepř a mícháme, dokud nevznikne hladké těsto. Kdyby se zdálo těsto až moc husté, můžeme ještě přilít trochu víc piva.
  • Mezitím se nám nahřál olej, takže se můžeme pustit do smažení. Kousky filé namáčíme v hotovém těstíčku z obou stran a opatrně vkládáme do nahřátého oleje.
  •  Smažíme 5 až 7 minut za občasného obracení, aby byla ryba propečená rovnoměrně a povrch křupavý se zlatavým nádechem.
  • Pánev nepřeplňujeme a budeme smažit po menších dávkách. Hotové filety vyjmeme z oleje a dáme okapat na papírové utěrky, které rozprostřeme na tác.
  • Jako příloha jsou ideální hranolky, které můžeme udělat domácí nebo koupit mražené a doma je jen hodit do klasické fritézy nebo do moderní horkovzdušné, kde není potřeba olej.
  • Pak už jen stačí servírovat s tatarskou omáčkou.

Tip: Pokud se stane, že nám zůstane trochu těsta, rozhodně ho nebudeme vyhazovat, ale namočíme do něj kroužky cibule a osmažíme jako předtím rybí filé.
(Visited 10 times, 1 visits today)

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.