Tipy do kuchyně

Rate this post

Přestože nás současná doba naučila řešit řadu domácích úkolů moderně, vždy se najde něco, co je lepší řešit starým a hlavně osvědčeným způsobem.

Kuchyňské prkénko

Také vám vadí jeho nelibá vůně poté, co jste na něm očistili rybu? Stačí, když ho předtím, než se pustíte do čistění, natřete citronovou šťávou, nebo octem. Zabráníte tak vsáknutí nežádoucích pachů.

Aby tuk nestříkal

Během smažení tuk stříká ven z pánve, když do ní před smažením nasypete špetku soli, nebude pak prskat.

Nádobí z litiny

Říká se, že takové nádobí vydrží na celý život. To je však možné jen při jeho pravidelné údržbě. Občas se stává, že je cítit pachem železa a zrezne, tomu zamezíte tím, že k jeho čištění použijete sůl a poté ho ošetříte olejem. Nádobí tak vydrží jako nové.

Porcelán

Na porcelánu se často objeví tmavé usazeniny z kávy a čaje, stejně jako černé spáleniny na popelníku. Vyčistěte je pomocí mokré korkové zátky, kterou namočíte do soli.

Měkké maso

Pokud se vám někdy stalo, že bylo vaše maso do polévky jako podešev, pak při jeho vaření přidejte do vody 1 lžíci octa, maso bude krásně měkké.

Pestrá barva marmelády či džemu

Když budete vařit jahodový džem, přidejte do něj citronovou šťávu předtím, než ho budete nalévat do skleniček. Tento postup zabrání tomu, aby byl džem našedlý, a postará se o zachování svěží barvy.

Sladké pečení

Zabraňte tomu, aby se vám dort, buchta či koláč připekl k formě na pečení. Stačí, když plech vysypete solí a formu na něj postavíte, sůl zafunguje jako izolace.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.