Svěží okurkový salát

Rate this post

Letní teploty se často postarají o to, že nemáme chuť na žádné těžké či vařené jídlo. V takovém případě přicházejí na řadu různé pokrmy studené kuchyně, které nás zasytí a přitom nám po nich nebude těžko od žaludku.

Většinou je nejlepší volbou nějaký lehký zeleninový či ovocný salát, nebo kombinace obojího. Já jsem si pro Vás připravila jednoduchý a přitom úžasně svěží okurkový salát, který potěší vaše chuťové buňky.

Co budete potřebovat?

  • 3 – 4 lžíce sezamových semínek
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 – 3 lžíce olivového oleje
  • Šťávu z půlky citronu
  • 1 salátovou okurku
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 2 svazky ředkviček
  • Sůl
  • Pepř

Nejdříve si na suché pánvi zlehka opražte sezamová semínka, dejte stranou. Do misky dejte ocet, olej, cukr a zhruba 3/4 opražených sezamových semínek, vše pečlivě promíchejte.

Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Okurku důkladně omyjte, osušte, rozkrojte podélně na polovinu a nakrájejte na slabé plátky. Očistěte cibuli i ředkvičky, a společně je nakrájejte na kolečka (cibuli i se zelenou natí, pokud není zvadlá).

Dejte vše do větší mísy, zalijte připraveným dresinkem, osolte, opepřete a ještě naposledy promíchejte. Při servírování pak salát ještě ozdobte opraženým sezamem, který jste si dali stranou. Kdo chce, může salát ozdobit řeřichou, ale není to nutné.

(Visited 58 times, 1 visits today)

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.