Svěží okurkový salát

Rate this post

Letní teploty se často postarají o to, že nemáme chuť na žádné těžké či vařené jídlo. V takovém případě přicházejí na řadu různé pokrmy studené kuchyně, které nás zasytí a přitom nám po nich nebude těžko od žaludku.

Většinou je nejlepší volbou nějaký lehký zeleninový či ovocný salát, nebo kombinace obojího. Já jsem si pro Vás připravila jednoduchý a přitom úžasně svěží okurkový salát, který potěší vaše chuťové buňky.

Co budete potřebovat?

  • 3 – 4 lžíce sezamových semínek
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 – 3 lžíce olivového oleje
  • Šťávu z půlky citronu
  • 1 salátovou okurku
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 2 svazky ředkviček
  • Sůl
  • Pepř

Nejdříve si na suché pánvi zlehka opražte sezamová semínka, dejte stranou. Do misky dejte ocet, olej, cukr a zhruba 3/4 opražených sezamových semínek, vše pečlivě promíchejte.

Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Okurku důkladně omyjte, osušte, rozkrojte podélně na polovinu a nakrájejte na slabé plátky. Očistěte cibuli i ředkvičky, a společně je nakrájejte na kolečka (cibuli i se zelenou natí, pokud není zvadlá).

Dejte vše do větší mísy, zalijte připraveným dresinkem, osolte, opepřete a ještě naposledy promíchejte. Při servírování pak salát ještě ozdobte opraženým sezamem, který jste si dali stranou. Kdo chce, může salát ozdobit řeřichou, ale není to nutné.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.