
Léto se nese ve znamení čerstvého a šťavnatého ovoce, které má v tomto období nezaměnitelnou chuť. Vedle jahod, třešní, broskví a dalšího ovoce, jsou k přípravě moučníků vhodné také nektarinky. Já jsem si pro Vás připravila rychlý moučník, jehož příprava je jednoduchá a výsledná chuť Vás překvapí svou lahodností.
Co budete potřebovat?
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru moučka
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce rumu (kdo nemá, může dát několik kapek rumové tresti)
- 2 vejce
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 1 – 2 lžíce kakaa na pečení
- Čerstvé nektarinky na ozdobu (počet záleží na tom, jak husté pokrytí plánujete. Na základ vám stačí zhruba 4 kusy)
Do mísy dejte mouku, moučkový a vanilkový cukr, promíchejte, přidejte vejce, olej, rum a znovu zamíchejte. Nakonec přilijte mléko a přisypte kypřící prášek do pečiva s kakaem. Vše důkladně rozmíchejte, aby bylo těsto hladké.
Připravte si vyšší pekáček, vyložte ho pečícím papírem a těsto do něj nalijte. Pečlivě uhlaďte, aby bylo rovnoměrně vysoké a předehřejte si troubu na 170°C.
Nektarinky opláchněte, opatrně přepulte, ať neříznete do pecky. Každou polovinu nakrájejte na stejně široké plátky a rozložte po celé ploše. Vždy každý plátek zlehka zatlačte do těsta. Jakmile budete mít hotovo, dejte plech do trouby a pečte zhruba 30 až 35 minut.
Po upečení nechte chvíli vychladnout, poté nakrájejte. Moučník můžete pocukrovat, nebo nechat jen tak. Někdo si na něj dělá i čokoládovou polevu. Ale nejlépe chutná bez ničeho.
Přidejte odpověď