Pečená jablka se zázvorem

Rate this post

Milujete jablka a chtěli byste si dát něco netradičního, co potěší Vaše chuťové buňky a zároveň osvěží? Pak si zaručeně zamilujete tento vynikající dezert v podobě pečených jablek se zázvorem. Pojďme se podívat, jak na to.

Co budete potřebovat?

  • 600 g oloupaných jablek
  • 1 citron
  • 6 lžic tekutého medu
  • 1 lžičku mleté skořice
  • 1 lžičku jemně mletého zázvoru (včetně šťávy)

Začněte tím, že si necháte předehřát troubu na 180°C. Oloupaná jablka zbavte jádřince, pokrájejte na dílky a rozložte je do zapékací nádoby (nebo pekáčku). Vymačkejte šťávu z půlky citronu a nakapte s ní jablka. Posypte je skořicí a zalijte 3 lžícemi medu. Zakryjte alobalem a dejte péct na 30 minut doměkka.

Po upečení nechte jablka vychladnout a poté je rozmixujte. Přidejte zbývající 3 lžíce medu, zázvor, citronovou šťávu z druhé půlky citronu a důkladně promíchejte. Dejte směs do plastových krabiček s víčkem a vložte do mrazáku.

Jakmile začne směs tuhnout, znovu jí promíchejte a opět dejte do mrazáku. To samé opakujte třikrát až čtyřikrát za sebou, jen dejte pozor, ať neporušíte krystaly ledu. Nakonec nechte zcela zmrznout. Servírujte s kouskem jablka. Kdo chce, může ještě ozdobit šlehačkou, ale není to nutné.
SvětCukrářů.cz

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.