Milujete jablka a chtěli byste si dát něco netradičního, co potěší Vaše chuťové buňky a zároveň osvěží? Pak si zaručeně zamilujete tento vynikající dezert v podobě pečených jablek se zázvorem. Pojďme se podívat, jak na to.
Co budete potřebovat?
- 600 g oloupaných jablek
- 1 citron
- 6 lžic tekutého medu
- 1 lžičku mleté skořice
- 1 lžičku jemně mletého zázvoru (včetně šťávy)
Začněte tím, že si necháte předehřát troubu na 180°C. Oloupaná jablka zbavte jádřince, pokrájejte na dílky a rozložte je do zapékací nádoby (nebo pekáčku). Vymačkejte šťávu z půlky citronu a nakapte s ní jablka. Posypte je skořicí a zalijte 3 lžícemi medu. Zakryjte alobalem a dejte péct na 30 minut doměkka.
Po upečení nechte jablka vychladnout a poté je rozmixujte. Přidejte zbývající 3 lžíce medu, zázvor, citronovou šťávu z druhé půlky citronu a důkladně promíchejte. Dejte směs do plastových krabiček s víčkem a vložte do mrazáku.
Jakmile začne směs tuhnout, znovu jí promíchejte a opět dejte do mrazáku. To samé opakujte třikrát až čtyřikrát za sebou, jen dejte pozor, ať neporušíte krystaly ledu. Nakonec nechte zcela zmrznout. Servírujte s kouskem jablka. Kdo chce, může ještě ozdobit šlehačkou, ale není to nutné.
Přidejte odpověď