Všichni jistě znáte situaci, kdy se chystáte zavařovat a sklenice, stejně jako kameninové a dřevěné nádoby, které jste měli delší dobu uložené ve sklepě (ve spíži) jsou nepříjemně zatuchlé. Předtím, než se pustíte do nakládání nebo zavařování, ať už hub, ovoce či zeleniny, je nutné zbavit všechny nádoby zápachu.
Není nutné kvůli tomu utrácet zbytečné peníze za často předražené přípravky, protože o zápach se hravě postarají čistě přírodní prostředky, které běžně používáme v kuchyni.
Jak na to?
- Začněte tím, že sklenice a nádoby vypláchnete horkou vodou.
- Na stůl si rozprostřete vlhkou utěrku a vše co vypláchnete, na ní postavte (díky tomu se zabrání případnému prasknutí).
- Do každé nádoby (sklenice) dejte několik listů celerové nati, špetku sirného prášku a zalijte vařící vodou.
- Nechte několik minut působit a poté vše vylijte.
- Vystydlé sklenice stačí vypláchnout a zápach bude pryč.
Přidejte odpověď