Bábovka s jablky a skořicí

Rate this post

 

Jablka jsou pro pečení velmi oblíbenou surovinou, protože moučníkům dodají nejen úžasnou vláčnost, ale také báječnou chuť. Navíc v kombinaci se skořicí jsou svou vůní naprosto dokonalé. Ostatně kdo by nemiloval jablečný štrúdl či kompot. Pro tentokrát si zkuste připravit vynikající bábovku s jablky a skořicí, která je snadná a velice dobrá.

Co budete potřebovat?

  • 180 g polohrubé mouky
  • 140 g cukru krystal
  • 3 vejce
  • 6 – 8 lžic mléka
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička mleté skořice
  • 3 jablka
  • 1/2 prášku do pečiva

Bílky oddělte od žloutků a vyšlehejte z nich tuhý sníh. Žloutky spolu s cukrem vyšlehejte do pěny, přidejte vrchovatou lžičku mleté skořici a prošlehejte. Přilijte rostlinný olej s mlékem a opět vše pečlivě vyšlehejte. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a po malých částech zašlehávejte do žloutkové směsi. Jakmile bude těsto hladké, můžete opatrně vmíchat našlehaný sníh z bílků. Nakonec přidejte jablka, která oloupete, zbavíte jádřinců a nakrájíte na drobné kostičky. Opatrně promíchejte a vše nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku.

Vložte do předehřáté trouby na 180°C a pečte zhruba 20 až 30 minut (záleží na troubě). Upečenou bábovku ihned vyklopte z formy a pocukrujte moučkovým cukrem. Kdo chce, může místo moučkového cukru použít skořicový, to je také moc dobré.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.