TOP 5 receptů na rychlé buchty

Honí vás mlsná, ale nebaví vás žádné zdlouhavé přípravy a pečení?

Co když vám bude na dobrou buchtu stačit půl hodinka?

Dnešní uspěchaná doba nás naučila vařit i péct co nejrychleji, nejjednodušeji a pokud možno levně. Spousta lidí je ráda, když si najde čas na rychlý oběd, malou svačinu nebo třeba i večeři. Občas nás ale přepadne chuť na něco sladkého a většinou příliš neholdujeme kupovaným hotovkám, jako jsou bábovky, rolády a podobně.

Ty totiž bývají z velké části plné éček a také často až nesnesitelně sladké. V takovou chvíli je dobré mít po ruce rychlé recepty na buchty a máme vystaráno. Připravili jsme pro vás 5 rychlých receptů, o nichž jsme si jisti, že si zaslouží vaši pozornost.

Cuketová buchta

Zdroj: https://www.daringgourmet.com

Cukety jsou univerzální zeleninou, která se dá používat jak na sladké, tak slané pochoutky. Je vynikající na bramborák, do buchet, ale také třeba plněná atd.

INGREDIENCE:

  • 2 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 3 vejce
  • 2 hrnky strouhané cukety (oloupané, bez pecek)
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 3/4 hrnku oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva

POSTUP:

  1. Do mísy nalijeme olej, vejce, vanilkový i krystalový cukr, citronovou šťávu a ručním šlehačem vyšleháme.
  2. Přihodíme cuketu, zamícháme a zasypeme hladkou moukou, ve které ještě předtím rozmícháme prášek do pečiva, sodu a skořici.
  3. Šlehačem vše velmi důkladně našleháme.
  4. Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  5. Těsto nalijeme na plech a vložíme do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme dozlatova zhruba 20 – 25 minut.
  6. Po upečení můžeme pocukrovat, přelít čokoládovou polevou nebo třeba namazat pikantní marmeládou. Záleží co má kdo rád.

Kefírová buchta

Zdroj: https://cz.pinterest.com

Kefír je pro naše zdraví prospěšný a k ochucení buchty naprosto vynikající. Buchta je vláčná, jemná a hned se po ní zapráší.

INGREDIENCE:

  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek kefíru
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 kypřicí prášek do pečiva

POSTUP:

  1. Připravíme si mísu, prosejeme do ní mouku s moučkovým cukrem.
  2. Přidáme ostatní suroviny a metličkou nebo ručním šlehačem pečlivě vymícháme do hladké konzistence.
  3. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Vložíme do trouby předehřáté na 170°C.
  5. Pečeme 15 až 20 minut a potom ještě teplé pocukrujeme.

Rychlá tvarohová buchta

Zdroj: https://www.allrecipes.com

Listové těsto je zárukou chutné a hlavně rychle připravené buchty, která se přímo rozplývá na jazyku.

INGREDIENCE:

  • 2 listová těsta na pečícím papíru (rozválená)
  • 2 kostky tvarohu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 hrst rozinek
  • 1 vejce
  • 4 – 5 lžic moučkového cukru
  • 4 lžíce mléka

POSTUP:

  1. Těsto je hotové, takže si rovnou dáme jedno i s pečicím papírem na plech.
  2. Přísady na náplň rozmícháme a rozetřeme na těsto.
  3. Přikryjeme druhým těstem, ze kterého ovšem odstraníme pečicí papír.
  4. Povrch propíchneme několikrát vidličkou.
  5. Vložíme do trouby předehřáté na 170°C a pečeme 20 – 25 minut dozlatova.
  6. Upečenou buchtu necháme vychladnout a potom jí pocukrujeme.

Buchta s pudinkem

Zdroj: https://www.thespruceeats.com

Cokoliv, kde je přítomen pudink, je zárukou, že si pochutnáme a s touhle pudinkovou rychlovkou to není jiné.

INGREDIENCE:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
  • 1 vanilkový pudink (může být jakákoliv příchuť co máme právě doma)
  • 1/2 hrnku slunečnicového oleje
  • 3 vejce
  • 3/4 hrnku mléka
  • 1/2 sáčku vanilkového cukru

POSTUP:

  1. Do mísy dáme nejdříve sypké suroviny a promícháme.
  2. Přidáme olej, vejce, mléko a vše důkladně vyšleháme.
  3. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem a vlijeme těsto.
  4. Vložíme do trouby předehřáté na 170°C a pečeme zhruba 25 minut.
  5. Po upečení necháme vychladnout a pak pocukrujeme.
  6. Kdo má rád může polít čokoládovou polevou a posypat mletými oříšky nebo kokosem.

Banánová buchta

Zdroj: https://www.chelsea.co.nz

Banány sice většinou používáme do ovocných salátů nebo na studené dezerty, například zmrzlinové poháry a tomu podobné pochoutky, ale hodí se i k tepelné úpravě v podobě buchty.

INGREDIENCE:

  • 2 zralé banány
  • 2 vejce
  • 3/4 hrnku moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje,
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1 polévková lžíce skořice
  • 1 lžíce rumu
  • Hrst mandlových lupínku
  • čokoládová poleva + kokos na ozdobu

POSTUP:

  1. Do jedné mísy dáme bílky, trochu cukru a vyšleháme tuhý sníh.
  2. Připravíme si další mísu, rozmačkáme v ní banány, přidáme ostatní suroviny a důkladně našleháme.
  3. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
  4. Těsto nalijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem.
  5. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme zhruba 25 až 30 minut.
  6. Po upečení ještě teplé polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem (kdo nechce, může pocukrovat).
  7. Potom necháme buchtu vychladnout a teprve poté krájíme.

Které ovoce máte v buchtách nejraději? Chutná vám více tvaroh nebo upřednostňujete třeba kefír?

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.