Jahodová bublanina

Rate this post

Bublanina je prostě klasika, ať už piškotová či třená. Každý má nějakou oblíbenou recepturu, kterou používá. Já jsem si pro vás připravila také jednu, kterou jsem již několikrát vyzkoušela, a výsledná bublanina je skutečně vynikající.
SvětCukrářů.cz

Co budete potřebovat?

  • 50 dkg polohrubé mouky
  • 25 dkg rozpuštěné Hery
  • 250 ml mléka
  • 6 vajec
  • 20 dkg cukru krystal
  • 1 prášek do pečiva
  • 50 dkg čerstvých jahod
  • Cukr na obalení jahod

Do jedné mísy dejte bílky, trochu krystalového cukru a ušlehejte z nich tuhý sníh. Do druhé mísy dejte žloutky s cukrem a vyšlehejte do pěny. Přidejte rozpuštěnou Heru, mléko, prášek do pečiva, polohrubou mouku a zamíchejte, aby vzniklo hladké těsto. Přidejte tuhý sníh z bílků a opatrně jen do těsta vmíchejte. Těsto nalijte do pekáčku, který vyložíte pečícím papírem. Jahody obalte v cukru a rozprostřete na celý plech. Pečte v troubě vyhřáté na 180°C zhruba 30 minut. Po upečení bublaninu pocukrujte, nechte trochu vychladnout a nakrájejte.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.