
Bublanina je prostě klasika, ať už piškotová či třená. Každý má nějakou oblíbenou recepturu, kterou používá. Já jsem si pro vás připravila také jednu, kterou jsem již několikrát vyzkoušela, a výsledná bublanina je skutečně vynikající.
Co budete potřebovat?
- 50 dkg polohrubé mouky
- 25 dkg rozpuštěné Hery
- 250 ml mléka
- 6 vajec
- 20 dkg cukru krystal
- 1 prášek do pečiva
- 50 dkg čerstvých jahod
- Cukr na obalení jahod
Do jedné mísy dejte bílky, trochu krystalového cukru a ušlehejte z nich tuhý sníh. Do druhé mísy dejte žloutky s cukrem a vyšlehejte do pěny. Přidejte rozpuštěnou Heru, mléko, prášek do pečiva, polohrubou mouku a zamíchejte, aby vzniklo hladké těsto. Přidejte tuhý sníh z bílků a opatrně jen do těsta vmíchejte. Těsto nalijte do pekáčku, který vyložíte pečícím papírem. Jahody obalte v cukru a rozprostřete na celý plech. Pečte v troubě vyhřáté na 180°C zhruba 30 minut. Po upečení bublaninu pocukrujte, nechte trochu vychladnout a nakrájejte.
Přidejte odpověď