
Máte chuť zhřešit, dát si něco sladkého, ale zrovna nemáte po ruce žádný zákusek, či bonboniéru? Pak si zkuste vyrobit domácí čoko-bonbony, na které Vám stačí pouze dvě suroviny, pár pomůcek a mikrovlnná trouba.
Co budeme potřebovat?
- 1 slazené kondenzované mléko Salko
- 3 hrnky čoko disků (2 velké čokolády)
Připravíme si mísu, nalijeme do ní sladké kondenzované mléko (Salko), přisypeme 3 hrnky mléčných čoko disků (pecek), pokud nemáte, tak jakoukoliv čokoládu, kterou máte doma, prostě jí do mísy nalámete, nebo na prkýnku nožem nasekáte, mléko a čokoládové disky trochu promícháme, a dáme na 1 minutu do mikrovlnné trouby na medium high.
Po minutě vyndáme, a mícháme do hladké hmoty, aby nám v mléce nezůstaly hrudky. Nachystáme si vyšší plech (nemusí být nijak velký), vyložíme alobalem, nastříkáme olejem ve spreji – kdo nemá, může samozřejmě použít starý klasický způsob, kápnout trochu oleje na alobal a mašlovačkou rozetřít (někdo dává čokoládu místo na plech do formiček).
Hmotu dáme na plech, rozetřeme stěrkou po celé ploše plechu, uhladíme a uložíme na 2 – 3 hodiny do chladničky. Poté plech vyklopíme, stáhneme alobal, ostrým nožem nakrájíme na kousky a podáváme.
Pokud neseženete čoko disky v běžném obchodě, můžete zkusit Svět cukrářů, kde najdete vše potřebné.
Přidejte odpověď