Superpotraviny – co jsou zač?

Superpotraviny obsahují nejvyšší koncentraci zdraví prospěšných živin, které mají na lidský organismus přímo blahodárný účinek. I když přijímáme méně potravy, jsou schopné tělo dokonale vyživovat. Nejvíce se pod tímto označením vyskytují ovoce a zelenina, které našemu zdraví prospívají nejvíce. Dokážou povzbudit nejen tělo, ale přispějí rovněž k duševní pohodě.

Co tyto potraviny obsahují?

  • vitaminy
  • minerály
  • antioxidanty
  • enzymy
  • koenzymy
  • proteiny
  • stopové prvky
  • esenciální mastné kyseliny
  • vlákninu
  • proteiny

Jaké mají schopnosti?

  • zvyšují energii
  • dodají tělu vitalitu
  • posílí organismus
  • povzbudí imunitní systém
  • prevence proti zánětlivým stavům
  • podpora hubnutí a úprava metabolismu
  • snižování cholesterolu
  • snižování krevního tlaku
  • ochrana před onemocněním srdce
  • prevence nádorových onemocnění
  • ochrana orgánů proti toxinům
  • podpora trávení

Superpotraviny jsou díky obsahu důležitých látek schopny vyživit tělo nejen zevnitř, ale také zvenčí, což se projeví nejen na zdraví, ale také na kráse.

Co pomáhají superpotraviny vyživovat?

  • zuby
  • nehty
  • mozek
  • kosti
  • svaly
  • kůži
  • srdce
  • játra
  • ledviny
  • plíce

V neposlední řadě jsou superpotraviny schopné ovlivňovat také plodnost. Často se s nimi setkáváme, aniž bychom vlastně tušili, že to co právě jíme, patří mezi superpotraviny.

 Které potraviny jsou vlastně ty super?

  • většina ořechů (vlašské, kešu, mandle a další)
  • luštěniny
  • borůvky
  • plody acai (antioxidační vlastnosti)
  • granátová jablka (jejich šťáva snižuje krevní tlak)
  • červená řepa (prevence proti srdečním onemocněním)
  • zeleninové šťávy
  • celer
  • rajčata
  • mrkev
  • brokolice
  • sinice spirulina (bohaté na bílkoviny)
  • chia semínka
  • kustovnice
  • chlorella (skvělé detoxikační účinky)
  • aloe vera
  • kořen maca (vysoký obsah vitaminu B)
  • loupaná konopná semínka
  • zelené potraviny (sem patří třeba matcha tea, zelený ječmen, mořské řasy atd.)
  • kakao (pro obsah flavonoidů snižuje riziko nemocí srdce, zvyšuje pružnost cév)
  • včelí produkty (mateří kašička, med, propolis)
  • losos (obsahuje esenciální mastné kyseliny, které pozitivně působí proti srdečním onemocněním)

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.