
Oblíbený tatarský biftek z hovězího masa zná asi každý. Pokud však nemáte chuť na maso, můžete si jej připravit v zeleninové podobě. Příprava vám zabere zhruba půl hodiny, ale určitě si pochutnáte.
Co budete potřebovat?
- 4 středně velká rajčata
- 2 šalotky
- 2 až 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 větší hrst čerstvé bazalky
- 1 bochánek kvalitní mozzarelly
- Balzamikový sirup
- 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
- Sůl
- Mletý černý pepř (může být i pepř čtyř barev)
Rajčata opláchněte, odřízněte vršek (čepičku s bubákem) a odstraňte celý vnitřek v podobě šťávy a semínek. Rajče pak nakrájejte na malé kostičky a dejte do mísy. Šalotky oloupejte a rozkrájejte najemno. Přidejte je k rajčatům, zalijte olivovým olejem, čerstvou citronovou šťávou, osolte a opepřete dle chuti. Nakonec vše jemně promíchejte a můžete se pustit do servírování.
Rajčatovou směs si rozdělte na čtyři stejné porce, každou porci vytvarujte jako tataráček a dejte na talíře. Přelijte trochou olivového oleje, pokapte balzamikovým sirupem a ozdobte několika listy bazalky. K tomu přidejte dva plátky mozzarelly.
Poznámka: k rajčatovému tataráčku se báječně hodí rozpečená bageta, potřená bylinkovým máslem nebo pestem z bazalky.
Přidejte odpověď