Pampeliškový med

Rate this post

Pampelišky jsou známé svými blahodárnými účinky na naše zdraví. To samé platí i o medu, zvlášť když se jedná o ten pampeliškový. Když ho připravíte správně získáte skvělý lék na kašel, který zároveň poslouží jako prevence. Můžete ho použít do různých dresinků nebo nádivek, ale také k ochucení čaje a salátů (ovocných i zeleninových). Vydejte se na procházku do přírody, nasbírejte dostatek pampeliškových květů a pusťte se do přípravy.

Co budete potřebovat?

  • 400 čerstvých rozkvetlých květů pampelišky
  • 1500 g cukru
  • 1,5 l vody
  • 2 citrony

Pampeliškové květy očistěte, zbavte zbytků stonků, dejte do většího hrnce a zalijte vodou. Přidejte citrony nakrájené na plátky a nechte 10 minut povařit. Poté odložte stranou a nechte odstát 24 hodin. Připravte si jiný hrnec, pampeliškový výluh do něj sceďte přes čisté plátno, přidejte cukr, promíchejte a dejte vařit na mírný oheň, asi tak na dvě hodiny. Když budete chtít med o něco hustší, nechte ho vařit o trochu déle. Jakmile bude směs hotová, nalijte jí do připravených čistých sklenic, důkladně zavíčkujte a otočte dnem vzhůru.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.