Ořechová buchta na plech

Ořechové moučníky a dezerty miluje snad každý (samozřejmě vyjma těch, kteří jsou na ořechy alergičtí). Pokud vám nějaké zásoby oříšků zůstaly ještě od vánočního pečení, pak si zkuste tuhle jednoduchou buchtu připravit a uvidíte, že si skvěle pochutnáte.

Kdo ořechy nemá, může je sehnat v některém z mnoha obchodů s potravinami po celý rok. Většinou to sice není nijak levná záležitost, ale nemusíte jich hned kupovat celé kilo, bohatě Vám postačí jeden malý sáček, neboť do receptu potřebujete jen 10 dkg.

Co budete potřebovat?

  • 42 dkg polohrubé mouky
  • 6 vajec
  • 37 dkg moučkového cukru
  • 24 dkg Hery
  • 375 ml mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 10 dkg mletých vlašských ořechů
  • Hrst mandlových lupínků

Na ozdobu:

  • Čokoládová poleva
  • Kokos

Připravte si dvě mísy, do jedné dejte žloutky a do druhé bílky. K bílkům nasypte trochu cukru a ušlehejte tuhý sníh.

Do mísy se žloutky dejte změklou Heru, cukr, vanilkový cukr a vyšlehejte do pěny. Přidejte mléko, mleté ořechy, kypřící prášek do pečiva a mouku. Vše promíchejte, aby bylo těsto hladké. Nakonec opatrně a lehce vmíchejte ušlehaný sníh z bílků.

Plech vyložte pečícím papírem a vlijte do něj těsto. Celý povrch posypte mandlovými lupínky. Dejte do trouby předehřáté na 170°C a pečte po dobu 20 až 30 minut.

Upečenou buchtu vyndejte, polijte čokoládovou polevou a posypte strouhaným kokosem.
SvětCukrářů.cz
Tip: Pokud chcete buchtu něčím vylepšit, můžete ještě na kokos nastrouhat čokoládu nebo ho posypat Grankem.

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.