Meruňková buchta

Rate this post

Meruňky mají spoustu léčivých účinků, ale hlavně jsou velmi oblíbené při přípravě sladkých moučníků, koláčů, buchet či ovocných knedlíků. Meruňková buchta je chuťově skvělá a její příprava snadná, takže jí zvládne opravdu každý.

Co budete potřebovat?

  • 5 vajec
  • 200 g cukru krystal
  • 2 lžíce vlažné vody
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 150 ml oleje
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • 1/2 kg – 1 kg meruněk na ozdobu

SvětCukrářů.cz
Do mísy rozklepněte vejce, krystalový cukr, přilijte vodu a rozšlehejte. Přisypte mouku, vanilkový cukr, přidejte olej, šťávu z citronu a důkladně promíchejte. Nakonec vmíchejte kypřící prášek do pečiva. Těsto nalijte do pekáčku, který si vyložíte pečícím papírem a dejte si předehřát troubu na 175°C.

Meruňky opláchněte, rozpulte, zbavte pecky a každou půlku vmáčkněte do těsta na plechu. Takhle pokračujte, dokud nebudete mít ozdobený celý plech. Dejte do trouby a pečte zhruba 35 minut (záleží na troubě). Po upečení pocukrujte.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.