Květákové placičky

Rate this post

Letní počasí přímo láká ke konzumaci jednoduchých a přesto chutných pokrmů, které se připravují jen ze zeleniny. Ostatně čas od času není na škodu, dát si něco, kde není obsaženo maso. To je případ květákových placiček, jejichž příprava je snadná a výsledek rozhodně stojí za to. 

INGREDIENCE:

  • 1 středně velký květák
  • 4 polévkové lžíce krupice
  • 1 vrchovatou lžíci majoránky
  • 2 vejce
  • 3 polévkové lžíce hladké mouky
  • Sůl
  • Mletý černý pepř
  • ¼ lžičky kmínu
  • Olej na smažení

Začněte tím, že květák očistíte, rozeberete na jednotlivé růžičky, opláchnete a dáte do hrnce. Jakmile se bude květák vařit, osolte ho, přidejte kmín a uvařte doměkka. Poté sceďte a nechte chvilku okapat. Přendejte uvařený květák do mísy a pomocí šťouchadla na brambory ho rozmačkejte na kaši. Pokud vám v míse zůstanou kousky, vůbec to nevadí.

Přisypte hladkou mouku s krupicí, přidejte vejce, majoránku, černý pepř a špetku soli. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. Ochutnejte kousek těsta, a když se vám bude zdát málo slané, tak ještě přisolte a znovu pečlivě zamíchejte.

Připravte si pánev, nalijte na ní zhruba centimetrovou vrstvu oleje a nechte zahřát. Lžící odkrajujte kousky těsta, vložte do pánve a zlehka rozprostřete do tvaru malé placičky (velikostí asi jako lívanec). Osmažte dozlatova z obou stran. Hotové placičky můžete konzumovat teplé i za studena. V obou případech chutnají skvěle.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.