Kakaová buchta s tvarohem

Kakao je při pečení sladkých dobrot velmi oblíbenou surovinou, stejně jako tvaroh, a když se ještě zkombinují, pak je výsledný moučník naprosto dokonalý. Já jsem si pro vás připravila tuto jednoduchou hrníčkovou buchtu, která je rychlá a velmi lahodná.

Co budete potřebovat?

Těsto:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • Pár kapek rumového aroma

Tvarohová směs:

  • 500 g tvarohu ve vaničce
  • Hrst rozinek
  • 2 lžíce mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • Cukr podle chuti
  • Šťávu z půlky citronu

Připravte si dvě mísy, do jedné dejte suroviny na tvarohovou směs, důkladně rozmíchejte a dejte zatím do ledničky odpočinout. Do druhé mísy dejte ingredience na těsto, zamíchejte, aby vzniklo hladké těsto a nalijte do vyššího pekáčku, který si vyložíte pečícím papírem. Těsto rovnoměrně rozetřete.

Vyndejte z lednice tvarohovou směs a pomocí lžíce dělejte malé kopečky na kakaové těsto. Můžete je dát těsně vedle sebe nebo nechávat větší mezery. Dejte péct na 170°C zhruba 20 až 30 minut.

To, jestli je buchta upečená, vyzkoušejte špejlí. Jakmile se těsto nebude lepit, vypněte troubu a nechte ještě pár minut uvnitř dojít. Poté plech vyndejte a ještě teplý pocukrujte, nechte ho zcela vychladnout, a teprve poté ho nakrájejte.

 Tip: místo cukru můžete povrch ozdobit čokoládovou nebo citronovou polevou.  

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.