Hrníčková bublanina s rybízem

Rate this post

Patříte mezi ty šťastlivce, kterým se na zahrádce urodilo hodně rybízu, a teď přemýšlíte, jak ho využít? Kromě různých marmelád či ovocných šťáv, můžete připravit nějaký chutný koláč, případně buchtu. Zkuste třeba rychlou hrníčkovou bublaninu, která není nijak náročná na přípravu a chutná skvěle.

Jaké suroviny budete potřebovat?

  • 3 polévkové lžíce oleje
  • 3/4 hrnku cukru krystal
  • 1 hrnek mléka
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 2 vajíčka
  • 1 panák (malá sklenička) kávového likéru

Na dozdobení: moučkový cukr, marmeláda, šlehačka.

Nejdříve si z bílků a špetky cukru připravte tuhý sníh. Do další mísy dejte žloutky s cukrem a vymíchejte do pěny. K tomu prosejte hladkou i polohrubou mouku s kypřícím práškem, přilijte olej s mlékem a vše důkladně promíchejte. Jakmile bude těsto hladké, vmíchejte do něj opatrně sníh z bílků.

Plech vyložte pečícím papírem (můžete ho také vymazat tukem a vysypat moukou), nalijte do něj těsto a celý povrch pak ozdobte rybízem. Vložte do trouby předehřáté na 180°C. Hotovou bublaninu odložte stranou a počkejte, než trochu vychladne. Poté nakrájejte na stejně velké kousky (případně plátky, pokud dáte bublaninu do vyšší formy).

Před servírováním ozdobte každý kousek džemem (marmeládou) a šlehačkou. Kdo nechce, může místo toho použít moučkový cukr na posypání.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.