Domácí houskové knedlíky

Houskové knedlíky jsou nedílnou součástí naší gastronomie. Ostatně svíčková omáčka bez knedlíků, je to samé, jako jahody bez šlehačky. Knedlíky miluje snad každý a chcete-li si na nich opravdu pochutnat, pak není nad domácí knedlíky, které si vyrobíte sami. Jsou rychlé, chutné a hlavně se vám hned nerozmáčí jako některé kupované.

Co budete potřebovat?

• 1 hrnek hrubé mouky
• 1 hrnek polohrubé mouky
• 200 ml vody
• 100 ml mléka
• 2 až 3 žloutky
• Sůl
• 1/2 prášku do pečiva
• Špetku jedlé sody
• 4 rohlíky nebo housky

Rohlíky nakrájejte, dejte do mísy, přidejte oba druhy mouky, prášek do pečiva, sodu, sůl, vlažnou vodu, mléko, žloutky a vypracujte hladké těsto. Podle toho, jak chcete mít velké knedlíky, si hotové těsto rozdělte na dva nebo tři stejně velké díly. Z každého dílu vytvarujte knedlík a nechte je chvilku odpočinout, než se vám začne vařit voda.

Jakmile se voda vaří, vidličkou udělejte několik vpichů do každého knedlíku a vložte je do vody, trochu s nimi otočte, poté přes hrnec či kastrol dejte vařečku a přes ni pokličku. Knedlíky vařte 30 minut, v polovině vaření je otočte.
Hotové knedlíky vyjmeme na stolní či ruční kráječ knedlíků a rozkrájíme na plátky. Jednotlivé plátky od sebe vidličkou nebo vařečkou oddělte, aby vyšla pára a potom je uložte do termomísy nebo prostě tak jak máte ve zvyku.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.