Jak dlouho vydrží mražené maso?

Maso ani v mrazáku nevydrží neomezeně dlouho, proto je dobré, když si každý sáček předtím než ho dáte zamrazit označíte druhem masa a datem, kdy ho do mrazáku dáváte, budete tak přesně vědět, do kdy je nutné ho spotřebovat.

  • RYBY: maximální doba v mrazáku 4 měsíce, ideální je zpracovat je do jednoho měsíce.
  • VEPŘOVÉ: vydrží až 8 měsíců
  • TELECÍ A HOVĚZÍ: maximálně  12 měsíců
  • KUŘECÍ: maximálně 12 měsíců

Čím déle maso v mrazáku zůstává, tím více ztrácí na kvalitě. Někdy se mohou na mase utvořit bílé, ne zrovna vábně vypadající fleky.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.