Čajové cukroví

  • 500g polohrubé mouky
  • 330g hery
  • 1 vejce
  • 160g moučkového cukru
  • Kůra z ½ chemicky neošetřeného citronu

Vypracujeme hladké těsto, necháme do druhého dne v lednici odpočinout. Potom těsto vyválíme, vykrájíme tvary podle chuti, upečeme na 160 stupňů. Vychladlé slepíme marmeládou a povrch potřeme čokoládovou polevou. Zdobíme podle libosti (cukrové zdobení, kousky ořechů atd.)

Čajové cukroví II.

  • 250 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 140 g hery
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vanilkové pudinky
  • Džem
  • Čokoládová poleva

Heru utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáme mouku, vejce prášek do pečiva a vanilkový pudink. Vypracované těsto protlačíme strojkem (asi 5 – 6 cm dlouhé kousky) na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Zprudka upečeme. Po vychladnutí potřeme džemem a spojíme vždy dva k sobě. Nakonec namáčím v čokoládové polevě (vrchní kousek, nebo jen boky, podle libosti)

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.