Bezinková povidla

Rate this post

Pokud jste ještě bezinková povidla nikdy nezkoušeli, je čas to změnit. Jsou vynikající, chuťově skvělá a dají se použít všude tam, kde klasická švestková povidla, případně džemy i marmelády. Namažte si je na čerstvé a křupavé pečivo, do dezertů, moučníků atd.

Ingredience:

• 1 kg bezinek
• 190 g cukru krystal
• 3 polévkové lžíce kvalitního včelího medu
• 50 – 60 perníku na strouhání
• 1 – 2 lžíce citronové šťávy
• 2 lžíce rumu

Bezinky pečlivě přebereme a ty špatné jednoduše vyhodíme. Ostatní omyjeme, nasypeme do hrnce a zalijeme trochou vody. Nesmí jí být moc, jen tolik, aby byly bezinky potopené. Přivedeme k varu a vaříme, až dokud nejsou bezinky rozvařené na kaši.


Vzniklou kaši propasírujeme, případně co nejdůkladněji rozmixujeme tyčovým mlékem. Jakmile máme propasírováno (rozmixováno), přisypeme cukr, přilijeme med, čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, rum a promícháme.

Přivedeme znovu k varu a vaříme za občasného promíchání do zhoustnutí. Hotovou směs ještě teplou rozlijeme do připravených čistých sklenic. Pečlivě zavíčkujeme, naskládáme do zavařovacího hrnce a sterilujeme při 80°C. stačí sterilovat jen 15 minut.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.