Zajímavé vychytávky do kuchyně

Každý, kdo vládne své kuchyni, bez ohledu na to, jestli je to muž či žena, má vše vždy perfektně naplánované, uklizené a dokonce má i různé fígle, které pravidelně používá. Přesto není na škodu, poohlédnout se občas i po dalších vychytávkách. Nikdy nevíte, jestli se vám náhodou některá z nich nebude hodit.

Vzhledem k tomu, že tyto fígle sbíráme již hodně dlouho, vyzkoušeli jsme jich opravdu mnoho, což je také důvod, proč jsme se rozhodli, že to pojmeme formou seriálu a pravidelně budeme přidávat další díl s různými radami, jež vám mohou v kuchyni pomoci.

Přezrálé banány nevyhazujte

Naopak, využijte je na přípravu svěžího smoothie. Použijte buď smoothie mixér, nebo vše dejte do vyšší nádoby a rozmixujte mixérem. Záleží na tom, kolik měkkých banánů máte, ale vždy stačí 100 ml mléka a 100 g jogurtu na 1 banán. Kdo chce, může přidat i pár kapek javorového sirupu, případně kapku vanilkové esence, ale skvělý je i jen tak bez dalších přísad.

Upečené muffiny nejdou vyndat

Také milujete muffiny a jste fanoušky jejich pečení, ale dovede vás vytočit, když je upečete a nejdou vyklopit z formy? Pak zkuste namočit utěrku, rozprostřít na kuchyňskou desku a položit na ní plech s muffiny. Stačí pár minutek a půjdou dobře uvolnit z formy.

Pomáhá také, když vezmete vidličku a z boku muffin opatrně podšťouchnete (podobně funguje i klasická špejle). Muffiny nebudou zdeformované a vy se můžete klidně pochlubit hostům svým výtvorem.

Zlatavá barva pečiva

Připravujete sladké pečivo z kynutého těsta a zdá se vám příliš vybledlé? Nevadí, přidejte do těsta 1 lžičku vanilkového pudinku a uvidíte, jak bude pečivo po upečení krásně zlatavé.

Těžký žaludek po houbách

Kdo by nemiloval houby a pokrmy z nich připravené. Bohužel se občas stává, že nám takové jídlo vydrží až příliš dlouho tzv. ležet v žaludku a je nám od něj pak těžko. Velmi pomůže, když houby ještě předtím, než se pustíte do tepelné úpravy, pokapete citronovou šťávou. Houby budou mnohem lépe stravitelné.

Smetanu na vaření či šlehání zmrazte

Připravovali jste nějaký moučník nebo vařili omáčku a zbyla vám smetana na šlehání či vaření? Je škoda jí zbytečně vylít, přece jen to není zrovna levná položka. Jednoduše ji nalijte do sáčku na výrobu ledu nebo do plastového tvořítka na led, které bývá součástí kombinované chladničky či samotného mrazáku při nákupu, a dejte zamrazit.

Kdykoliv budete potřebovat zjemnit omáčku nebo polévku, případně ochutit kávu a nebudete mít zrovna po ruce smetanu, můžete použít kostku zmrazené smetany a máte vystaráno.