Domácí karamelová zmrzlina

Rate this post

Pro horké letní dny je zmrzlina naprostou nezbytností. Pokud však nejste fanoušky těch kupovaných, často ošizených zmrzlin, vyrobte si takovou dobrotu klidně doma z vlastních zásob. Zmrzlina není náročná, chuťově je báječná a skvěle osvěží.

Co budete potřebovat?

  • 2 hrnky vroucího mléka (můžete použít klasické, mandlové, ovesné či sójové)
  • 2 lžíce vody
  • 6 lžic cukru krystal (lze ho nahradit hnědým cukrem)
  • 2 bílky
  • 4 žloutky

Připravte si menší kastrolek, dejte do něj vodu, přisypte 2 lžíce cukru, promíchejte a na mírném ohni svařte za stálého míchání  karamel. Jakmile se karamel vytvoří, začněte pomalu a opatrně přilévat mléko a míchejte. Buďte velmi opatrní, neboť směs může snadno vzkypět, musíte přilévat opravdu co nejpomaleji.

Za stálého míchání vařte dál, až dokud se karamel s mlékem nespojí a nevytvoří hladkou konzistenci. Poté přidejte žloutky a zbývající cukr, promíchejte a uvařte hutný krém. Odstavte stranou a nechte částečně vychladnout. Po zchladnutí vmíchejte tuhý sníh z bílků, opatrně zamíchejte, aby byla směs hladká.

Přendejte zmrzlinu do vhodné nádoby a uložte do mrazničky, kde nechte zhruba 5 až 8 hodin zatuhnout.
SvětCukrářů.cz

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.